FoodLabStudio | Kategorie produktów lipiec-sierpień 2017
308
archive,tax-product_cat,term-lipiec-sierpien-2017,term-308,woocommerce,woocommerce-page,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Showing the single result

Harmonogram

Poniżej znajduje się lista wszystkich zbliżających się warsztatów.

04/09/2017 - Warsztaty robienia kiszonek z Michałem Kępińskim

Cena: 255zł
Termin: 04/09/2017
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz

09/09/2017 - KULINARNE PRAWO JAZDY- Sosy i makarony -

9.09.2017 godz. 18.00-22.00 Czas trwania zajęć ok. 4 godz. Kuchnia włoska w Food Lab Studio! Delikatny domowy makaron, przepyszne farsze i aromatyczne sosy. Poznaj charakterystyczne produkty, zdobądź wiedzę, zrób własnoręcznie makaron i poznaj smak autorskich sosów. Przygotuj dania pod okiem włoskiego szefa kuchni i odkryj smak prawdziwej sycylijskiej kuchni! Chef prowadzący- Jerzy Sobieniak    

Cena: 255zł
Termin: 09/09/2017
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz

18/09/2017 - KULINARNE PRAWO JAZDY- Techniki krojenia i buliony-wrzesień

18 września 2017  godz. 18.00-22.00 Czas trwania zajęć ok. 4 godz. Na pierwszych zajęciach Kulinarnego Prawa Jazdy wyjaśnimy do czego służą różne rodzaje noży i podpowiemy, które z nich są najprzydatniejsze w codziennym użytkowaniu. Nauczymy się, jak dopasować wielkość warzyw do potrawy, którą chcemy ugotować oraz odpowiemy na pytanie czy do bulionu należy kroić drobno czy jednak grubo? Wyjaśnimy co to jest mirepoix i dlaczego jest podstawą wielu sosów i potraw. Dowiecie się jakie są najważniejsze triki kulinarne używane przez szefów kuchni Food Lab Studio i poznacie produkty, które rekomenduje nasz zespół . Poznacie buliony i tzw sosy-matki: beszamel, holender, velute, hiszpański i pomidorowy. Porozmawiamy o różnicach pomiędzy wywarem, rosołem, bulionem, glace a demi glace,    

Cena: 255zł
Termin: 18/09/2017
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz

18/09/2017 - Podstawowy kurs gotowania KULINARNE PRAWO JAZDY/ wrzesień- październik

KULINARNE PRAWO JAZDY  Kulinarne prawo jazdy to warsztaty dla tych, którzy chcą poczuć się pewnie w kuchni, zachwycić domowników lub zaimponować znajomym. Od opanowania technik krojenia po własnoręczne porcjowanie kurczaka, filetowanie ryby czy przygotowanie ciasta ptysiowego - nauczymy Cię wszystkiego czego potrzeba, by zrobić smaczne i kreatywne danie na każdą okazję. Podczas pięciu spotkań - pod czujnym okiem profesjonalistów - opanujesz nie tylko podstawy gotowania, ale dowiesz się także jaki sprzęt jest w kuchni niezbędny, gdzie kupić najświeższe produkty i jak zaplanować menu na każdą porę roku. Warsztaty z serii Kulinarne Prawo Jazdy można wykupić pojedynczo lub w pakiecie 5 zajęć.  

Cena: 1250zł
Termin: 18/09/2017
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 20 godz

25/09/2017 - KULINARNE PRAWO JAZDY - Ryby i owoce morza-wrzesień

25.09. 2017 godz. 18.00-22.00 Czas trwania zajęć ok. 4 godz. Ryby i owoce morza: W trakcie tej części Kulinarnego Prawa Jazdy dowiemy się, czym się kierować przy wyborze ryb czy owoców morza oraz nauczymy się filetować różne rodzaje ryb. Odczarujemy tajemnicę etycznego połowu i podpowiemy wam jak robić zakupy aby wspierać zrównoważone rybołówstwo. Poznacie najlepsze sposoby na obieranie krewetek i otwieranie innych owoców morza oraz klasyczne dania, w których one występują. Podczas spotkania dowiecie się  gdzie i kiedy kupić najświeższe ryby i owoce morza w Warszawie oraz jak je przygotować w porosty i kreatywny sposób, którym oczarujecie najbardziej wybrednych przyjaciół. Kulinarne prawo jazdy to warsztaty dla tych, którzy chcą poczuć się pewnie w kuchni, zachwycić domowników lub zaimponować znajomym. Od opanowania technik krojenia po własnoręczne porcjowanie kurczaka, filetowanie ryby czy przygotowanie ciasta ptysiowego - nauczymy Cię wszystkiego czego potrzeba, by zrobić smaczne i kreatywne danie na każdą okazję. Podczas pięciu spotkań - pod czujnym okiem profesjonalistów - opanujesz nie tylko podstawy gotowania, ale dowiesz się także jaki sprzęt jest w kuchni niezbędny, gdzie kupić najświeższe produkty i jak zaplanować menu na każdą porę roku. Zajęcia można wykupić pojedynczo lub w pakiecie 5 zajęć.

Cena: 255zł
Termin: 25/09/2017
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz

29/09/2017 - Koktajlowy Lab-Mateusz Szuchnik

29.09.17 godz 18:00-22:00 Koktajlowy Lab to warsztaty dla tych, którzy chcą zdobyć wiedzę i umiejętności barmańskie, samodzielnie w domu przygotować: lemoniady, syropy czy koktajle. Podczas spotkania porozmawiamy o przetwórstwie owoców, ziół czy wykorzystywaniu dobrej kawy, ale przede wszystkim dowiecie się jak wykorzystać produkt w 100% na potrzeby koktajli i dobrze się przy tym bawić. Wszystko po to byście bez najmniejszego problemu mogli zaimponować najbliższym bądź znajomym swoim koktajlowym warsztatem, wiedzą na temat historii alkoholu, czy procesu produkcji. Poznacie światowe klasyki barowe oraz zdobędziecie umiejętność jak we własnym zakresie stworzyć własną kreacje bazując na barowych standardach.

Cena: 255zł
Termin: 29/09/2017
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz

02/10/2017 - KULINARNE PRAWO JAZDY- Mięso wieprzowe, wołowe i drób

2.10 2017  godz. 18.00-22.00 Czas trwania zajęć ok. 4 godz. Na początku zajęć opowiemy o podstawowych zasadach dotyczących obchodzenia się z drobiem i mięsem w kuchni. Obalimy również mit dotyczący mycia kurczaka przed gotowaniem oraz wykorzystamy kilka orientalnych produktów spożywczych do unowocześnienia tradycyjnych, polskich potraw.

  1. Drób: Zdradzimy na czym polega klucz do sukcesu w przygotowaniu jednej z najdoskonalszych potraw na świecie – rumianego pieczonego kurczaka. Pokażemy na czym polega rozbiórka kurczaka oraz kaczki i pokażemy, jak na ich kościach można ugotować doskonałe wywary;
  2. Mięso: Ta część warsztatów będzie służyła pokazaniu w jaki sposób usmażyć idealnego steka. Jak dobrać rodzaj mięsa i dlaczego ma to tak ogromne znaczenie? Jak uzyskać pożądaną temperaturę mięsa za każdym razem? Jak wybrać patelnię do smażenia? Pokażemy, jakimi sposobami można urozmaicić niedzielny obiad i jakie dodatki stanowią najlepszy dodatek do wołowiny. Obalimy mity i potwierdzimy fakty związane z instrukcją obsługi mięsa. Kolejnym elementem zajęć będzie przygotowanie wieprzowiny w postaci boczku oraz panierowanej w japońskiej panierce panko bawety.

Cena: 255zł
Termin: 02/10/2017
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz godz

16/10/2017 - KULINARNE PRAWO JAZDY- Dania z jaj i desery

16.10.2017 godz. 18.00-22.00 Czas trwania zajęć ok. 4 godz. Nie bez powodu w świecie kulinarnym mawia się, że po dobrym omlecie można poznać dobrego szefa kuchnii. Dlatego kolejne zajęcia z cyklu “Kulinarne prawo jazdy” zaczniemy od potraw z jaj. Po opanowaniu sztuki robienia omletów przejdziemy do słodkiej części dnia. Pod czujnym okiem szefa kuchni nauczymy się przygotowywać między innymi ciasto kruche, parzone oraz różne kremy i nadzienia.      

Cena: 255zł
Termin: 16/10/2017
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz