FoodLabStudio | Warsztaty
0
archive,post-type-archive,post-type-archive-product,woocommerce,woocommerce-page,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Warsztaty

Dzielimy się naszą pasją do jedzenia!

  • Nie możesz dodać "Umami w kuchni wegańskiej - czyli jak wydobyć piąty smak w daniach roślinnych" do koszyka, ponieważ produktu nie ma w magazynie.

1–12 of 16 results

Harmonogram

Poniżej znajduje się lista wszystkich zbliżających się warsztatów.

15/01/2018 - KULINARNE PRAWO JAZDY- Techniki krojenia i buliony

15 stycznia 2018 godz. 18.00 - 22.00 Czas trwania zajęć ok. 4 godz. Na pierwszych zajęciach Kulinarnego Prawa Jazdy wyjaśnimy do czego służą różne rodzaje noży i podpowiemy, które z nich są najprzydatniejsze w codziennym użytkowaniu. Nauczymy się, jak dopasować wielkość warzyw do potrawy, którą chcemy ugotować oraz odpowiemy na pytanie czy do bulionu należy kroić drobno czy jednak grubo? Wyjaśnimy co to jest mirepoix i dlaczego jest podstawą wielu sosów i potraw. Dowiecie się jakie są najważniejsze triki kulinarne używane przez szefów kuchni Food Lab Studio i poznacie produkty, które rekomenduje nasz zespół . Poznacie buliony i tzw sosy-matki: beszamel, holender, velute, hiszpański i pomidorowy. Porozmawiamy o różnicach pomiędzy wywarem, rosołem, bulionem, glace a demi glace.    

Cena: 299zł
Termin: 15/01/2018
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz

15/01/2018 - Podstawowy kurs gotowania KULINARNE PRAWO JAZDY/ styczeń-luty 2018

KULINARNE PRAWO JAZDY  Kulinarne prawo jazdy to warsztaty dla tych, którzy chcą poczuć się pewnie w kuchni, zachwycić domowników lub zaimponować znajomym. Od opanowania technik krojenia po własnoręczne porcjowanie kurczaka, filetowanie ryby czy przygotowanie ciasta ptysiowego - nauczymy Cię wszystkiego czego potrzeba, by zrobić smaczne i kreatywne danie na każdą okazję. Podczas pięciu spotkań - pod czujnym okiem profesjonalistów - opanujesz nie tylko podstawy gotowania, ale dowiesz się także jaki sprzęt jest w kuchni niezbędny, gdzie kupić najświeższe produkty i jak zaplanować menu na każdą porę roku. Warsztaty z serii Kulinarne Prawo Jazdy można wykupić pojedynczo w cenie 299 zł lub w pakiecie 5 zajęć - 1200 zł.  

Cena: 1200zł
Termin: 15/01/2018
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 20 godz

22/01/2018 - KULINARNE PRAWO JAZDY - Ryby i owoce morza

22.01.2018 godz. 18.00 - 22.00 Czas trwania zajęć ok. 4 godz. Ryby i owoce morza: W trakcie tej części Kulinarnego Prawa Jazdy dowiemy się, czym się kierować przy wyborze ryb i owoców morza oraz nauczymy się filetować różne rodzaje ryb. Odczarujemy tajemnicę etycznego połowu i podpowiemy wam, jak robić zakupy aby wspierać zrównoważone rybołówstwo. Poznacie najlepsze sposoby na obieranie krewetek i otwieranie innych owoców morza oraz klasyczne dania, w których one występują. Podczas spotkania dowiecie się, gdzie i kiedy kupować najświeższe ryby i owoce morza w Warszawie oraz jak je przygotować w porosty sposób, którym oczarujecie najbardziej wysmakowane podniebienia. Kulinarne prawo jazdy to warsztaty dla tych, którzy chcą poczuć się pewnie w kuchni, zachwycić domowników lub zaimponować znajomym. Od opanowania technik krojenia po własnoręczne porcjowanie kurczaka, filetowanie ryby czy przygotowanie ciasta ptysiowego - nauczymy Cię wszystkiego czego potrzeba, by zrobić smaczne i kreatywne danie na każdą okazję. Podczas pięciu spotkań - pod czujnym okiem profesjonalistów - opanujesz nie tylko podstawy gotowania, ale dowiesz się także jaki sprzęt jest w kuchni niezbędny, gdzie kupić najświeższe produkty i jak zaplanować menu na każdą porę roku.  

Cena: 299zł
Termin: 22/01/2018
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz

29/01/2018 - KULINARNE PRAWO JAZDY- Mięso wieprzowe, wołowe i drób

29.01.2018 godz. 18.00-22.00 Czas trwania zajęć ok. 4 godz.   Na początku zajęć opowiemy o podstawowych zasadach dotyczących obchodzenia się z drobiem i mięsem w kuchni. Obalimy również mit dotyczący mycia kurczaka przed gotowaniem oraz wykorzystamy kilka orientalnych produktów spożywczych do unowocześnienia tradycyjnych, polskich potraw.  

  1. Drób: Zdradzimy na czym polega klucz do sukcesu w przygotowaniu jednej z najdoskonalszych potraw na świecie – rumianego pieczonego kurczaka. Pokażemy na czym polega rozbiórka kurczaka oraz kaczki i pokażemy, jak na ich kościach można ugotować doskonałe wywary.
  2. Mięso: Ta część warsztatów będzie służyła pokazaniu w jaki sposób usmażyć idealnego steka. Jak dobrać rodzaj mięsa i dlaczego ma to tak ogromne znaczenie? Jak uzyskać pożądaną temperaturę mięsa za każdym razem? Jak wybrać patelnię do smażenia? Pokażemy, jakimi sposobami można urozmaicić niedzielny obiad i jakie dodatki stanowią najlepszy dodatek do wołowiny. Obalimy mity i potwierdzimy fakty związane z instrukcją obsługi mięsa. Kolejnym elementem zajęć będzie przygotowanie wieprzowiny w postaci boczku oraz panierowanej w japońskiej panierce panko bawety.

Cena: 299zł
Termin: 29/01/2018
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz godz

05/02/2018 - KULINARNE PRAWO JAZDY- Sosy i makarony

05.02.2018 godz. 18.00 - 22.00 Czas trwania zajęć ok. 4 godz. Kuchnia włoska w Food Lab Studio! Delikatny domowy makaron, przepyszne farsze i aromatyczne sosy. Poznaj charakterystyczne produkty, zdobądź wiedzę, zrób własnoręcznie makaron i poznaj smak autorskich sosów. Przygotuj dania pod okiem włoskiego szefa kuchni i odkryj smak prawdziwej sycylijskiej kuchni! Chef prowadzący - Jerzy Sobieniak    

Cena: 299zł
Termin: 05/02/2018
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz

12/02/2018 - KULINARNE PRAWO JAZDY- Desery i słodkie wypieki

12 lutego 2018 godz. 18.00 - 22.00 Czas trwania zajęć ok. 4 godz.   Po opanowaniu sztuki przyrządzania wytrawnych potraw do perfekcji, zakończymy cykl zajęciami na słodko. Nauczymy się przygotowywać ciasto drożdżowe, kruche oraz ciasto parzone i najpyszniejszy krem cukierniczy – crème patissière, który wykorzystamy później jako nadzienie tarteletek i eklerów.

Cena: 299zł
Termin: 12/02/2018
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz