FoodLabStudio | Warsztaty
0
archive,paged,post-type-archive,post-type-archive-product,paged-2,post-type-paged-2,woocommerce,woocommerce-page,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

13–13 of 13 results

Harmonogram

Poniżej znajduje się lista wszystkich zbliżających się warsztatów.

22/01/2018 - KULINARNE PRAWO JAZDY - Ryby i owoce morza

22.01.2018 godz. 18.00 - 22.00 Czas trwania zajęć ok. 4 godz. Ryby i owoce morza: W trakcie tej części Kulinarnego Prawa Jazdy dowiemy się, czym się kierować przy wyborze ryb i owoców morza oraz nauczymy się filetować różne rodzaje ryb. Odczarujemy tajemnicę etycznego połowu i podpowiemy wam, jak robić zakupy aby wspierać zrównoważone rybołówstwo. Poznacie najlepsze sposoby na obieranie krewetek i otwieranie innych owoców morza oraz klasyczne dania, w których one występują. Podczas spotkania dowiecie się, gdzie i kiedy kupować najświeższe ryby i owoce morza w Warszawie oraz jak je przygotować w porosty sposób, którym oczarujecie najbardziej wysmakowane podniebienia. Kulinarne prawo jazdy to warsztaty dla tych, którzy chcą poczuć się pewnie w kuchni, zachwycić domowników lub zaimponować znajomym. Od opanowania technik krojenia po własnoręczne porcjowanie kurczaka, filetowanie ryby czy przygotowanie ciasta ptysiowego - nauczymy Cię wszystkiego czego potrzeba, by zrobić smaczne i kreatywne danie na każdą okazję. Podczas pięciu spotkań - pod czujnym okiem profesjonalistów - opanujesz nie tylko podstawy gotowania, ale dowiesz się także jaki sprzęt jest w kuchni niezbędny, gdzie kupić najświeższe produkty i jak zaplanować menu na każdą porę roku.  

Cena: 299zł
Termin: 22/01/2018
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz

27/01/2018 - Kawa w pigułce - warsztaty z Coffeedesk

Cena: 200zł
Termin: 27/01/2018
Godzina: 13:00-18:00
Czas trwania: 4 godz

29/01/2018 - KULINARNE PRAWO JAZDY- Mięso wieprzowe, wołowe i drób

29.01.2018 godz. 18.00-22.00 Czas trwania zajęć ok. 4 godz.   Na początku zajęć opowiemy o podstawowych zasadach dotyczących obchodzenia się z drobiem i mięsem w kuchni. Obalimy również mit dotyczący mycia kurczaka przed gotowaniem oraz wykorzystamy kilka orientalnych produktów spożywczych do unowocześnienia tradycyjnych, polskich potraw.  

  1. Drób: Zdradzimy na czym polega klucz do sukcesu w przygotowaniu jednej z najdoskonalszych potraw na świecie – rumianego pieczonego kurczaka. Pokażemy na czym polega rozbiórka kurczaka oraz kaczki i pokażemy, jak na ich kościach można ugotować doskonałe wywary.
  2. Mięso: Ta część warsztatów będzie służyła pokazaniu w jaki sposób usmażyć idealnego steka. Jak dobrać rodzaj mięsa i dlaczego ma to tak ogromne znaczenie? Jak uzyskać pożądaną temperaturę mięsa za każdym razem? Jak wybrać patelnię do smażenia? Pokażemy, jakimi sposobami można urozmaicić niedzielny obiad i jakie dodatki stanowią najlepszy dodatek do wołowiny. Obalimy mity i potwierdzimy fakty związane z instrukcją obsługi mięsa. Kolejnym elementem zajęć będzie przygotowanie wieprzowiny w postaci boczku oraz panierowanej w japońskiej panierce panko bawety.

Cena: 299zł
Termin: 29/01/2018
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz godz
Warsztat niedostępny

05/02/2018 - KULINARNE PRAWO JAZDY- Sosy i makarony

05.02.2018 godz. 18.00 - 22.00 Czas trwania zajęć ok. 4 godz. Kuchnia włoska w Food Lab Studio! Delikatny domowy makaron, przepyszne farsze i aromatyczne sosy. Poznaj charakterystyczne produkty, zdobądź wiedzę, zrób własnoręcznie makaron i poznaj smak autorskich sosów. Przygotuj dania pod okiem włoskiego szefa kuchni i odkryj smak prawdziwej sycylijskiej kuchni!      

Cena: 299zł
Termin: 05/02/2018
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz

12/02/2018 - KULINARNE PRAWO JAZDY- Desery i słodkie wypieki

12 lutego 2018 godz. 18.00 - 22.00 Czas trwania zajęć ok. 4 godz.   Po opanowaniu sztuki przyrządzania wytrawnych potraw do perfekcji, zakończymy cykl zajęciami na słodko. Nauczymy się przygotowywać ciasto drożdżowe, kruche oraz ciasto parzone i najpyszniejszy krem cukierniczy – crème patissière, który wykorzystamy później jako nadzienie tarteletek i eklerów.

Cena: 299zł
Termin: 12/02/2018
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz

19/02/2018 - Warsztaty z tworzenia lasu w słoiku

Serdecznie zapraszamy na wyjątkowe warsztaty z tworzenia lasów w słoiku. Warsztaty poprowadzi Karolina z Cuda Kwiatki, która jako florystka i architekt krajobrazu przekaże uczestnikom niezbędną wiedzę dotyczącą właściwego przygotowania i pielęgnacji mikroświata zamkniętego w szkle. Każdy z uczestników stworzy swój własny kawałek lasu z mchów, paproci, bluszczu i innych leśnych okazów i zabierze go do domu :)  

Cena: 255zł
Termin: 19/02/2018
Godzina: 18:00
Czas trwania: 4 godz

26/02/2018 - I love gluten- warsztaty z Mateo Brunetti

Cena: 299zł
Termin: 26/02/2018
Godzina: 18:00
Czas trwania: 4 godz godz