FoodLabStudio | Zespół
18859
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18859,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Zespół

Nasza siła to marketingowcy, doświadczeni eventowcy i najlepsi kucharze oraz szefowie kuchni, którzy na co dzień współpracując tworzą nowe niepowtarzalne dania i projekty.


Zespol2015

Doświadczenie

Dotychczas zrealizowaliśmy ponad 300 eventów kulinarnych dla ponad 10.000 osób i firm z różnych branży na terenie całego kraju. Rocznie realizujemy około 100 eventów, pokazów, kolacji, nagrań wideo, sesji zdjęciowych.


grzegorzlapanowski_testimonial2015

Grzegorz Łapanowski

CO-FOUNDER & CHEF

“Żyje by jeść, gotuje by żyć. I kocham to co robię.”

 

Gotowałem od najmłodszych lat, najpierw w domu, a z biegiem lat w restauracjach. W sumie było ich kilkanaście: miałem przy tym okazję pracować z najlepszymi jakich znam – Kurtem Schellerem i Robertem Sową. To im (choć i wielu innym) zawdzięczam kulinarną wiedzę i pasję. Studiowałem jednocześnie Nauki Polityczne, Socjologię i Bezpieczeństwo Żywności– niecodzienna kombinacja, ale dobrze pokazuje mój stosunek do jedzenia. Dla mnie żywność, to coś więcej niż tylko produkt.

 

Przez kilka lat współpracowałem z telewizją TVN: z redakcją Dzień Dobry. W Kuchni TV prowadziłem Ł’apetyt i Ł`apetyt II – moje autorskie programy o tradycji i nowoczesności w kuchni, ale przede wszystkim o dobrych produktach. W kwietniu 2012 roku prowadziłem Warsztaty smaku Kuchni+. Od 2013 roku jestem jurorem i prowadzącym w programie TopChef, który został okrzyknięty najważniejszym programem kulinarnym w Polsce.

 

Wydałem dwie ważne dla mnie książki: ”Smakuje”,”Szkoła na widelcu. Najlepsze przepisy dla całej rodziny”. Jestem też współtwórcą Fundacji „Szkoła na widelcu”, której celem jest działanie na rzecz poprawy jakości żywienia dzieci w szkołach i przedszkolach.

 

Food Lab Studio to miejsce, które projektowałem przez ostatnie 10 lat. Chcę by było platformą  wymiany kulinarnych doświadczeń dla wszystkich, którzy je odwiedzają…

Kucharze

Najlepsi w mieście i nie tylko…


Jurek Sobieniak

Kocha jeść, więc gotuje. To właśnie gotowanie pchnęło go w ramiona nauki. Jest nie tylko kucharzem i technologiem żywności, ale także ekspertem w dziedzinie doradztwa gastronomicznego. Uwielbia podpowiadać czego używać, doradzać jak łączyć, smakować wraz z innymi… Od ponad trzech lat związany jestem z TVP2 i programem śniadaniowym Pytanie na Śniadanie.

Adrianna Jaworska

 

Z zamiłowania cukiernik, z wykształcenia tłumacz i językoznawca. Szkoliła się  w japońskim oddziale szkoły Le Cordon Bleu w Kobe oraz w Akademii Czekolady Valrhona we Francji. Miłośniczka i znawczyni francuskich deserów – od makaroników La Durée po kreacje Philippa Conticinniego, Christopha Adama, czy Sadaharu Aokiego. Poświęca się temu, co kocha, czyli tworzeniu ciast i deserów w oparciu o francuską klasykę i japońską estetykę.

 

Maia Sobczak

To specjalistka od zdrowego żywienia, jest konsultantem Jiva Ayurveda Institute, prowadzi konsultacje dietetyczne, zajmuje się kuchnią wegetariańską, wegańską czy nietolerancjami pokarmowymi. Jej misja to zmiana nawyków żywieniowych na lepsze, wspierające, dodające energii, uśmiechu i dobrego samopoczucia. Odnalezienie równowagi, priorytetów, pozytywnego sposobu myślenia, szczęścia w codzienności.