FoodLabStudio | Warsztaty
0
archive,post-type-archive,post-type-archive-product,woocommerce,woocommerce-page,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Warsztaty

Dzielimy się naszą pasją do jedzenia!

1–12 of 23 results

Harmonogram

Poniżej znajduje się lista wszystkich zbliżających się warsztatów.

02/07/2018 - TOMEK WOŹNIAK- KUCHNIA IZRAELSKA- 9.07.2018 

Cena: 255zł
Termin: 02/07/2018
Godzina: 18
Czas trwania: 4 godz

02/07/2018 - TOMEK WOZNIAK-KURS WAKACYJNY- TAJLANDIA/IZRAEL

Cena: 400zł
Termin: 02/07/2018
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz

02/07/2018 - TOMEK WOZNIAK-TAJLANDIA- 2.07.2018

Cena: 255zł
Termin: 02/07/2018
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz

16/07/2018 - KULINARNE PRAWO JAZDY-cały cykl wakacje 2018

Cena: 1299zł
Termin: 16/07/2018
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz

16/07/2018 - KULINARNE PRAWO JAZDY- Techniki krojenia i buliony- 16.07.2018

16 lipiec 2018 godz. 18.00 - 22.00 Czas trwania zajęć ok. 4 godz  Na pierwszych zajęciach Kulinarnego Prawa Jazdy wyjaśnimy do czego służą różne rodzaje noży i podpowiemy, które z nich są najprzydatniejsze w codziennym użytkowaniu. Nauczymy się, jak dopasować wielkość warzyw do potrawy, którą chcemy ugotować oraz odpowiemy na pytanie czy do bulionu należy kroić drobno czy jednak grubo? Wyjaśnimy co to jest mirepoix i dlaczego jest podstawą wielu sosów i potraw. Dowiecie się jakie są najważniejsze triki kulinarne używane przez szefów kuchni Food Lab Studio i poznacie produkty, które rekomenduje nasz zespół . Poznacie buliony i tzw sosy-matki: beszamel, holender, velute, hiszpański i pomidorowy. Porozmawiamy o różnicach pomiędzy wywarem, rosołem, bulionem, glace a demi glace.    

Cena: 299zł
Termin: 16/07/2018
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz

23/07/2018 - KULINARNE PRAWO JAZDY - Ryby i owoce morza- 23.07.2018

23.07.2018 godz. 18.00 - 22.00 Czas trwania zajęć ok. 4 godz. Ryby i owoce morza: W trakcie tej części Kulinarnego Prawa Jazdy dowiemy się, czym się kierować przy wyborze ryb i owoców morza oraz nauczymy się filetować różne rodzaje ryb. Odczarujemy tajemnicę etycznego połowu i podpowiemy wam, jak robić zakupy aby wspierać zrównoważone rybołówstwo. Poznacie najlepsze sposoby na obieranie krewetek i otwieranie innych owoców morza oraz klasyczne dania, w których one występują. Podczas spotkania dowiecie się, gdzie i kiedy kupować najświeższe ryby i owoce morza w Warszawie oraz jak je przygotować w porosty sposób, którym oczarujecie najbardziej wysmakowane podniebienia. Kulinarne prawo jazdy to warsztaty dla tych, którzy chcą poczuć się pewnie w kuchni, zachwycić domowników lub zaimponować znajomym. Od opanowania technik krojenia po własnoręczne porcjowanie kurczaka, filetowanie ryby czy przygotowanie ciasta ptysiowego - nauczymy Cię wszystkiego czego potrzeba, by zrobić smaczne i kreatywne danie na każdą okazję. Podczas pięciu spotkań - pod czujnym okiem profesjonalistów - opanujesz nie tylko podstawy gotowania, ale dowiesz się także jaki sprzęt jest w kuchni niezbędny, gdzie kupić najświeższe produkty i jak zaplanować menu na każdą porę roku.  

Cena: 299zł
Termin: 23/07/2018
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz

30/07/2018 - KULINARNE PRAWO JAZDY- Mięso wieprzowe, wołowe i drób- 30/07/2018

30.07.2018 godz. 18.00-22.00 Czas trwania zajęć ok. 4 godz.   Na początku zajęć opowiemy o podstawowych zasadach dotyczących obchodzenia się z drobiem i mięsem w kuchni. Obalimy również mit dotyczący mycia kurczaka przed gotowaniem oraz wykorzystamy kilka orientalnych produktów spożywczych do unowocześnienia tradycyjnych, polskich potraw.  

  1. Drób: Zdradzimy na czym polega klucz do sukcesu w przygotowaniu jednej z najdoskonalszych potraw na świecie – rumianego pieczonego kurczaka. Pokażemy na czym polega rozbiórka kurczaka oraz kaczki i pokażemy, jak na ich kościach można ugotować doskonałe wywary.
  2. Mięso: Ta część warsztatów będzie służyła pokazaniu w jaki sposób usmażyć idealnego steka. Jak dobrać rodzaj mięsa i dlaczego ma to tak ogromne znaczenie? Jak uzyskać pożądaną temperaturę mięsa za każdym razem? Jak wybrać patelnię do smażenia? Pokażemy, jakimi sposobami można urozmaicić niedzielny obiad i jakie dodatki stanowią najlepszy dodatek do wołowiny. Obalimy mity i potwierdzimy fakty związane z instrukcją obsługi mięsa. Kolejnym elementem zajęć będzie przygotowanie wieprzowiny w postaci boczku oraz panierowanej w japońskiej panierce panko bawety.

Cena: 299zł
Termin: 30/07/2018
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz godz

06/08/2018 - KULINARNE PRAWO JAZDY- Sosy i makarony- 6/08/2018

06.08.2018 godz. 18.00 - 22.00 Czas trwania zajęć ok. 4 godz. Kuchnia włoska w Food Lab Studio! Delikatny domowy makaron, przepyszne farsze i aromatyczne sosy. Poznaj charakterystyczne produkty, zdobądź wiedzę, zrób własnoręcznie makaron i poznaj smak autorskich sosów. Przygotuj dania pod okiem włoskiego szefa kuchni i odkryj smak prawdziwej sycylijskiej kuchni!      

Cena: 299zł
Termin: 06/08/2018
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz

13/08/2018 - KULINARNE PRAWO JAZDY -Desery- 13.08.2018

13.08. 2018  godz. 18.00-22.00 Czas trwania zajęć ok. 4 godz. Kulinarne prawo jazdy to warsztaty dla tych, którzy chcą poczuć się pewnie w kuchni, zachwycić domowników lub zaimponować znajomym. Od opanowania technik krojenia po własnoręczne porcjowanie kurczaka, filetowanie ryby czy przygotowanie ciasta ptysiowego - nauczymy Cię wszystkiego czego potrzeba, by zrobić smaczne i kreatywne danie na każdą okazję. Podczas pięciu spotkań - pod czujnym okiem profesjonalistów - opanujesz nie tylko podstawy gotowania, ale dowiesz się także jaki sprzęt jest w kuchni niezbędny, gdzie kupić najświeższe produkty i jak zaplanować menu na każdą porę roku. Zajęcia można wykupić pojedynczo lub w pakiecie 5 zajęć.

Cena: 299zł
Termin: 13/08/2018
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz

27/08/2018 - ABC diety roślinnej-Kulinarne Prawo Jazdy Wege Edition - 27.08.2018

Cena: 255zł
Termin: 27/08/2018
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz

03/09/2018 - Jeśli nie nabiał to co ?- Kulinarne Prawo Jazdy Wege Edition-3/09/2018

Cena: 255zł
Termin: 03/09/2018
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz

08/10/2018 - Wegańskie desery- Słodki Bez- Kulinarne Prawo Jazdy Wege Edition- 8.10.2018

Cena: 255zł
Termin: 08/10/2018
Godzina: 18:00-22:00
Czas trwania: 4 godz