Zespół
18859
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18859,stockholm-core-1.0.8,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.5,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Zespół

Nasza siła to marketingowcy, doświadczeni eventowcy i najlepsi kucharze oraz szefowie kuchni, którzy na co dzień współpracując tworzą nowe niepowtarzalne dania i projekty.

Grzegorz Łapanowski

CO-FOUNDER & CHEF

Kucharz, aktywista i propagator dobrego sezonowego jedzenia.

Założyciel Fundacji “Szkoła na Widelcu”, właściciel dwóch studiów kulinarnych: Food Lab Studio i Food Lab Mini.

Autor trzech książek kulinarnych: “Wzór na Smak”, “Smakuje”, oraz “Najlepsze Przepisy dla Całej Rodziny”.

Juror i prowadzący polskiej edycji Top Chef. Pracował dla Polsatu, TVP, TVN i Kuchni Plus.

 

Obieżyświat, gurmandzista i ogrodnik amator. Na co dzień zajmuje się promocją dobrej żywności i idei zdrowego, naturalnego, świeżego i sezonowego jedzenia. Świat przemierza w poszukiwaniu tego, co najlepsze. W wolnych chwilach jeździ na deskorolce i na rowerze. Namiętnie kolekcjonuje i uprawia rośliny.

Zespół

Niezastąpieni, bez których Food Lab Studio nie mogłoby istnieć!

Mira Klepacka

Zajmuje się… naprawdę wszystkim! Organizuje, omawia, spotyka sie, bywa, reprezentuje, sprzedaje, planuje i rozlicza. Jej relacje z Klientami można opisać mniej więcej w trzech słowach: Będzie Pan Zadowolony. Do Food Lab Studio często przychodzi w towarzystwie  swojego maltaćzyka Mai . Wolny czas lubi spędzać z przyjaciółmi, a najchętniej z nimi podróżować.
„Uwielbiam angażować się w nowe projekty. Gdybym była produktem spożywczym byłoby to…oczywiście Old Friends KIMCHI. Od dłuższego czasu staram się być BIO i jeść bardzo dużo WARZYW.“

Ewa Rzeszowska

Zarządza ze spokojem i uśmiechem wszystkim po trochu. Macza swoje palce w promocji i komunikacji Old Friends Kimchi, a także współtworzy Warszawski Festiwal Kulinarny. Jak na pracownika Food Lab Studio przystało, lubi jeść. W wolnych chwilach gotuje, np. lunche dla całej załogi i wymyśla przepisy.
„Gdybym była produktem… Nie, nie byłabym jednym produktem, byłabym całym sklepem spożywczym!”

Michał Wróblewski

Pracuje z nami od samego początku. Food Lab jest dla niego drugim domem, w którym dba o gościnność i atmosferę. Zajmuje się realizacją i logistyką warsztatów, a gdy trzeba zrobić coś niemożliwego, robi to od ręki.
„Bez kawy nie potrafię żyć, jestem jej miłośnikiem i smakoszem.
W wolnych chwilach uwielbiam po prostu spędzać czas z najbliższymi. Najchętniej wybrałbym się z nimi w road trip po Skandynawii.”

Zuza Waligórska

Organizuje i planuje eventy kulinarne, koordynuje warsztaty indywidualne, nadzoruje organizację i administrację. Odpowiada też za nasze drugie dziecko – Food Lab Mini.
„Nie ma mocy na świecie, która sprawi, że będę w stanie wybrać jedną ulubioną potrawę. Jem wszystko, zawsze, czasem nawet przez sen. No i mam kosmiczną słabość do pieczywa. W wolnych chwilach wyjeżdzam, im dalej tym lepiej. W ramach relaksu sprzątam.
Może zabrzmi to licho, ale w życiu najbardziej kocham życie.“

Aga Matuszak

Zajmuję się sprzedażą i doprecyzowaniem szczegółów wszystkich eventów. To z nią najprawdopodobniej skontaktujecie się w pierwszej kolejności, gdy będziecie chcieli coś u nas zorganizować.
„Jestem miłośniczką glutenu, drożdży oraz wszelkich warzyw i owoców. Wolne chwile spędzam najczęściej ze swoim synkiem.“

Sebastian Wilczek

Jest świetnym kucharzem więc…głównie gotuje, a oprócz tego wymyśla receptury i układa mena na warsztaty i eventy. W wolnych chwilach ucieka z escape roomów i ściga się na gokartach.
„Moją ulubioną potrawą jest zupa pomidorowa, ale gdybym miał być produktem spożywczym to byłaby to… kostka masła. A gdybym miał opisać się w trzech słowach byłyby to: masło, boczek i parmezan.”